Studievrienden zijn, zoals de naam doet vermoeden, vrienden uit de studententijd. Vaak verwatert deze vriendschap na het afstuderen. Omdat het werk van het artiestenduo Luc Schoonjans en Yves Pintelon voortkomt uit een samen nauwlettend bestuderen van mens en maatschappij, zullen zij altijd studievrienden blijven.

De Studievrienden zijn in het echt Aalstenaar Nicolas Keppens (Luc) en Bruggeling Tom Van Brugghe (Yves). Beiden studeerden Animatiefilm aan het KASK. Nicolas is assistent van Hans Op de Beeck. Tom werkt als bronsgieter voor onder andere Wim Delvoye, Jan Fabre en Michaël Borremans.

Voor The Wall bundelen de twee hun krachten voor wat een drastische ingreep wordt in Het Entrepot. Met als doel de bezoeker wakker te schudden en te doen verwonderen. Hun interactieve installatie zal het de bezoeker toelaten ermee te spelen en experimenteren.

Vanaf 02.04 doorlopend in Het Entrepot.

Het Entrepot biedt met The Wall jonge artiesten de kans om zich uit te leven op de muren van het voormalige douanegebouw. De makers krijgen carte blanche en kunnen hun werk lange tijd tonen aan de bezoekers van Het Entrepot. Ons gebouw als canvas en inspiratiebron, blijvend in verandering, als kweekvijver van jong talent.