Billie Billiet (22) loopt momenteel stage bij Het Entrepot als videomaker. Tijdens de quarantaine werden zijn videoprojecten in de aanloop van het uitgestelde URB-festival stilgelegd. Nu maakt hij de COVID_VLOG waarmee hij jonge Bruggelingen in beeld brengt tijdens de lockdown.

Wat doe jij met de gewonnen/verloren tijd? 

"Ik denk dat we allemaal een klik moeten maken. Focussen op wat je niet kan doen, zorgt voor bitterheid en gemis. Ik geniet van de warmte van het huiszijn: een quality period in plaats van quality time met het gezin en het lief. We houden ons bezig met de zaken waar we normaal geen of weinig tijd voor hebben. Mijn vriendin en ik hebben bijvoorbeeld een T-shirt gemaakt in ons zelfgebouwd naaiatelier. En ik heb een voetbalgoal getimmerd voor in onze tuin!"

Welke slechte gewoontes nemen de bovenhand tijdens de quarantaine?

"Soms ga ik laat slapen. Ik denk dat het gebrek aan structuur en ritme een universeel probleem is. Je dagelijks patroon valt weg en het is moeilijk om jezelf een structuur op te leggen. Al moet ik zeggen dat het me bijster goed lukt."

Ben je net creatiever of niet?

"Elke dag probeer ik creatief te zijn. Ik vrees er dan ook voor dat ik deze zee van tijd binnen x-aantal weken (maanden?) zal missen. Ik win tijd. Meer dan ooit besef ik nu dat ik veel meer dingen wil maken: kleren, tekeningen, whatever … In normale omstandigheden heb je daar geen ruimte voor. Je moet keuzes maken en opofferingen maken." 

Verveel je je soms?

"Nog geen enkele keer. Ik geniet van pure rust: in de zetel ploffen en niets doen. Het brainless scrollen op mijn smartphone beperk ik tot het minimum want dat is ‘den duvel’. Ik ben wel iemand die sociaal contact nodig heeft. Daar heb ik het wel erg moeilijk mee."

Leer je iets nieuws?

"Mijn YouTube-feed staat helemaal in het teken van ‘naaien’. Je kan letterlijk alles leren van YouTube. Vroeger gingen mensen naar de bibliotheek en kwamen ze thuis met een zak vol zware boeken die hoogstwaarschijnlijk al gedateerd waren. Nu zit ik thuis en kan ik in 15 minuten leren hoe ik het perfecte T-shirt kan maken, hoe ik mijn naaimachine to the fullest kan gebruiken en zoveel meer." 

Wat mis je het meest?

"Mijn vrienden,… natuurlijk. En iets persoonlijker: IK MIS HET VOETBAL. Voetbal is de belangrijkste van alle bijzaken. Let op, ik besef ook vandaag dat voetbal en voetbalmatchen totaal onbelangrijk zijn. Maar toch ... Misschien toont zo’n periode wel de sterkte van voetbal aan. De verbondenheid dat het met zich mee brengt. Iets waar we nu allemaal wel nood aan hebben (verbondenheid, niet voetbal. Voor ik de voetbal-haters tegen hun schenen stamp)."    

 

 

Tips van Billie:

 

  • YouTube: PAQ. Als je een geïnteresseerd bent in mode is dat een must-watch/subscribe
  • Docu: 'Diego Maradona', geregisseerd door Asif Kapaldia die ook 'Senna' en 'Amy' regiseerde. 
  • Boeken: 'De eeuwige bron' van Ayn Rand. Om je weer klaar te stomen wanneer de quarantaine wegvalt.
  • Podcast: 'Poet & Vuj', een leuke en frisse kijk op de premier league.
  • Eten: Fish ’n Chips! Wil je mijn recept? Stuur me. I got you.
  • Muziek: John Martyn. John Martyn. John Martyn. If you don’t know him, you’re in for a treat.

Heb je ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur een mailtje naar michielathetentrepot.be

.