• Donderdag 9 april vanaf 19u
  • Het Printlab (1e verdieping van Het Entrepot. Binnenweg 4, 8000 Brugge)
  • Floris Hoorelbeke toont en spreekt over zijn werken
  • GRATIS

-
-
In Drawing Series nodigen we op donderdagavonden jonge kunstenaars uit om in Het Printlab aan onze werktafel aan te schuiven. Ze tonen hun werk en in een informele babbel kom je meer te weten over hoe ze werken, welke technieken ze gebruiken, wat hun inspiratiebronnen zijn. Allemaal hebben ze “iets” met tekenen in de breedste zin van het woord. Daarna is er Open Printlab, zoals op normale donderdagavonden.
-
-
Bezoekers van Hyperdruk#2 die sindsdien met een hardnekkige tinnitus kampen kennen Floris Hoorelbeke al van zijn rol in het noise collectief DOGPEOPLE. Maar Floris is ook, en vooral, visueel kunstenaar.

Hij is een enorm productief tekenaar van abstracte, bijna schilderkunstige tekeningen. Steeds op zoek naar de juiste lijn op de juiste plaats in zijn kleurrijke composities. Hij maakt werk waarvan kwatongen beweren dat ze “dat toch zeker zelf ook kunnen” tot ze eraan moeten beginnen.

Naast het schilderkunstige zit er in z’n tekenwerk ook een groot grafisch gehalte. Hij speelt met herhaling, vervorming, collage-technieken, uiteengetrokken grids en chaos die eigenlijk heel geordend blijkt (of vice versa).

Meer info