Emanuelle is student aan het kunsthumaniora in Brugge. Je vindt haar vaak terug in het skatepark aan Het Entrepot, maar tegenwoordig meer thuis dan anders.

Wat doe jij met de gewonnen/verloren tijd?

"Tijdens de quarantaine ga ik meer met mijn hond wandelen en oefen ik ook mijn skate skills (ik kan zelfs bijna mijn kickflip). Verder hou ik mij bezig met mijn schetsboek dat al bijna vol staat, ook mijn verf is ondertussen bijna op."

Ben je net creatiever of niet?

"Jazeker, met al die extra tijd moet ik toch iets doen? Voor school heb ik ook veel creatieve opdrachten. Zoals eerder vermeld, heb ik ook een 'art journal' (schetsboek) waarin ik verschillende schetsen en schilderijtjes maak."

Verveel je je soms? Hoe uit zich dat?

"Toch wel, soms ben ik echt ten einde raad. Vaak scroll ik dan op TikTok, verlies ik de tijd uit het oog en is het plots 3 uur later."

Zijn er slechte gewoontes die dreigen de overhand te nemen?

"Ja mijn gsm-gebruik vooral. Op je iPhone kan je nu met 'schermtijd' zien hoe lang (in uren) je met je gsm bezig bent geweest. Eigenlijk ben ik echt beschaamd om te zeggen hoeveel uur ik gemiddeld per week met mijn gsm bezig ben."

Wat mis je het meest?

"Vooral het sociaal contact eigenlijk: mijn vrienden, evenementen en stiekem mis ik school ook wel."

Voor wat heb je nu tijd? 

"Mijn kast opruimen, mijn kamer herinrichten, planten verpotten, de hond uitlaten, skaten, schilderen ... Ik kan mij wel bezighouden."

Tips van Emanuelle

  • YouTube: Alle vlogs van David Dobrik. Ze zijn kort en gevuld met allemaal random gebeurtenissen.
  • Docu’s: Ik kijk heel graag naar documentaires over serial killers op Netflix.
  • Eten / drinken: Om de verveling tegen te gaan, eet en drink ik vaak alles wat ik in huis tegenkom. Toch probeer ik ook graag nieuwe dingen uit, zoals salades die ik nog nooit eerder heb klaargemaakt. 
  • Muziek: Thuis staat de radio op Villa Bota en luister ik naar wat er op de radio speelt. Natuurlijk zetten we de radio extra luid wanneer papa (radiomaker Bernard van Insein, nvdr) zijn mixtape wordt gedraaid! 

Heb je ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur een mailtje naar michielathetentrepot.be