Pieter-Jan Cools speelt sinds zijn 15e in bands als Birds en Rumours. Daarnaast is hij onder andere producer van Brihang, geeft hij achter de schermen les en maakt hij zijn eigen sounds. Een kleine primeur: hij startte - tijdens de lockdown - als coördinator van het nieuwe Soundlab bij Het Entrepot. Welkom Pieter-Jan! 

Wat doe jij met de gewonnen/verloren tijd?
"Ik sprak al maanden tegen mijn lief over een rek ophangen in ons waskot met drie extra schappen. Dat hangt er eindelijk. Precies alsof ik voor de lockdown dat uurtje niet kon vrijmaken? Onzin! Koken en kweken doen we hier ook elke dag erg uitgebreid. We zouden een apocalyps kunnen overleven op zelfvoorziening. Muziek luisteren is ook weer een bezigheid op zich. Dat en alleen dat. Intensief luisteren. Ongelofelijk zalig."

Ben je net creatiever of niet? 
"Enorm. Ik zat al een hele tijd vast met het idee van een ‘liveset’. Dat begint nu eindelijk wat vorm te krijgen. Ik gok dat er tegen eind mei toch wel een min of meer afgewerkt setje zit aan te komen. Ik ben natuurlijk ook veel bezig met m’n nieuwe job. Maar daar ga ik nog niet te veel over verklappen."

 

Verveel je je soms? Hoe uit zich dat?

"Vervelen doe ik doorgaans niet snel. Ik ben uitstekend in neerzitten, staren, dromen en nadenken (chique woordjes voor ‘niets doen’ eigenlijk). Alleen geeft deze bizarre COVID-19-situatie me wel het gevoel dat ik mijn vrije tijd zinvoller moet gaan besteden. Het is raar dat je dikwijls probeert te ontspannen met een ‘brainless’ film of serie. Ik merk dat ik meer ontspanning vind als ik mezelf wat uitdaag. Niet dat kijken naar Austin Powers geen ontspanning kan zijn natuurlijk."

Welke slechte gewoontes dreigen de overhand te nemen?
"Helaas had ik veel meer slechte gewoontes voor de lockdown dan nu (lacht). Ik eet op normale tijdsstippen, ik zorg dat ik beweeg, werk muziek af, lees meer en leer veel bij. Alleen mijn PS4 slorpt me wel wat op dezer dagen. COD Modern Warfare? Wie doet mee?
Ik heet ‘Moushiii—-'."

 

TIPS VOOR DE MUZIKANTEN EN PRODUCERS ONDER JULLIE

  • Plugins: Ik heb op Facebook een lijst gemaakt met gratis plugins. Voeg me gerust toe of stuur een berichtje!
  • Challenge: Doe ‘sample-challenges’ met je collega producers. Geef elkaar een sample en maak er wat mee binnen het half uur. Fun. Voor wat gratis random samples check freesound.org
  • Docu: Als je dacht dat het lastig was om eens 2 maand niet te kunnen gaan dansen. Palestine Uderground is een documentaire over trap, hip hop en techno. Of heb de docu van SOB al gezien? Zeker checken! België had en heeft nog steeds ontzettend veel te bieden als het op muziek aankomt!

Wil je hier graag nog iets aan toevoegen of heb je zelf ideeën? Laat het weten aan pieter-janathetentrepot.be (Pieter-Jan)

Heb je ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur een mailtje naar michielathetentrepot.be