Marie Vandeghinste (21) is studente Kunstwetenschappen aan de UGent en loopt momenteel stage bij MOOOV. Je kent haar misschien wel van PLATFORM, een van de jongerencollectieven die tijdens URB-festival mee de Stadsschouwburg op z'n kop zetten.  

Wat doe jij met de gewonnen/verloren tijd?

"Eerlijk gezegd ben ik vooral bezig met schoolwerk en telewerken voor mijn stage bij MOOOV. Ik studeer Kunstwetenschappen aan Universiteit Gent. Zij beslisten al tot het einde van het academiejaar afstandsonderwijs te handhaven. Het is in deze tijd wel moeilijk om zelf alles bij te houden. Ik durf wat te veel pauzes te nemen en dingen uit te stellen. Wel heb ik mijn planten verpot, dat was iets dat al lang op mijn to do lijstje stond! Tot slot ben ik ondertussen expert geworden in het maken van Chai latte. Echt heerlijk."

Ben je net creatiever of niet?

"Ik heb toevallig juist een iPad gekocht met het tekenprogramma Procreate op! 's Avonds experimenteer ik hiermee en probeer ik een paar tekeningen te maken om mijn gedachten te verzetten. Ook ben ik mijn kook-skills wat aan het proberen uitbreiden, of je dat creativiteit kan noemen weet ik niet."

Verveel je je soms? Hoe uit zich dat?

"Ik heb eigenlijk een beetje het gevoel dat we in de blokperiode zitten. Steeds aan je bureau zitten is niet de beste manier om de verveling tegen te gaan. Ik val vaak in de put door het scrollen op Facebook of filmpjes kijken op YouTube van mijn favoriete acteurs en muzikanten."

Wat mis je het meest?

"Met mijn vrienden iets gaan drinken op café of in de eerste lentezon in een parkje een wijntje drinken. Het ten volle kunnen genieten van de eerste lentedagen is iets wat we dit jaar anders moeten aanpakken. Verder zou ik vooral heel graag mijn opa een knuffel willen geven. Ook mis ik mijn werk bij Cinema Lumière."

Welke slechte gewoontes nemen de bovenhand tijdens de quarantaine?

"Ik slaap elke dag tot 10u, misschien moet ik dat toch wat proberen te verminderen. Ook is mijn binge-watch gedrag wat verergerd, ik heb namelijk al 5 seizoenen van Downton Abbey uitgekeken."

Voor wat heb je nu tijd?

"Ik ben vrijwilliger bij PLATFORM, een jongerenorganisatie die film naar voor schuift. We delen elke week een filmtip waarbij we een film in de kijker zetten die je kan bekijken tijdens deze #stayathome periode."

Tips van Marie:

  • YouTube: Heleboel artiesten zijn bezig met het streamen van live-concerten. Een van mijn lievelingsartieste, Orla Gartland, doet dit ook met haar Indoor Season - World Tour. Ze schrijft super sterke muziek die je erg kan ontroeren en tegelijk doet lachen.
  • Docu’sPeriod. End of Sentence, is een korte documentaire over vrouwen in India die een eigen bedrijf opstarten om maandverbanden te maken. Het won in 2019 de Oscar voor beste korte documentaire. Het is te bekijken op Netflix.
  • Boeken: Ik heb een zwak voor Young Adult boeken, Ik las deze zomer The Song of Achilles. Het is het mythologisch verhaal van Achilles en Patroclus tijdens voor en tijdens de Oorlog in Troye. Het is een mooi geschreven, liefdesverhaal die je tegelijk kennis opbrengt over de Griekse mythologie.
  • MuziekFinneas, de gekende broer en producer van Billie Eilish heeft zelf ook een hele reeks goede muziek! Zeker eens luisteren!
  • Mental health: Wat mij helpt om de negatieve wolk uit mijn hoofd te krijgen is af en toe eens goed dansen op je lievelingsnummers!

 

Heb je ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur een mailtje naar michielathetentrepot.be