Villa Bota radiomaker Lowie Roegiers (27) ken je misschien wel van de radioshows Rakeling of No Fun, Not Ever. Maar wist je ook dat hij werkt als inktlabospecialist bij Verstraete IML, waar hij alles doet wat met kleur te maken heeft? Tijdens de lockdown vroegen wij ons af waar deze inktlabospecialist zich mee bezighoudt en goten dit in een blogbericht. 

Wat doe je met je gewonnen/verloren tijd? 

"Samen met mijn mede-funkateer Ewoud Baeckelandt draaien we tweewekelijks op maandag onze radioshow Rakeling op Villa Bota. Elke zaterdag maak ik samen met Neil Haesebrouck en Auke Vangheluwe mensen ongelukkig door avant-garde, noise en free jazz te draaien op onze radioshow No Fun, Not Ever. 

Daarnaast geef ik ook basles in JMA Partita te Assebroek en speel ik nu en dan eens live met een spontaan projectje. Ik raad beginnende bassisten aan om de baspartijen van Vulfpeck’s youtubefilmpje Minimalist Funk Arrangers te leren. Zeer makkelijk en superleuk. Ik raad mensen niet aan te dansen zoals hun zanger Jack Stratton op het einde doet, tenzij anti-cool je game is natuurlijk."

Verveel je je soms? Ben je net creatiever of niet?

"Gelukkig kan ik gaan werken waardoor enkel de weekends isolatie zijn. Ik heb dus geen recht op klagen. Om creatief te zijn heb je volgens mij wel andere mensen nodig, alles wat je doet is een reactie op of een herwerking van iets wat je meemaakt. Het leven ligt stil dus is de inspiratie zoek. Mijn dieptepunt (tot nu toe) was de Bezemdans van Pulle verwerken tot een folkie rap. Als creatief zijn niet lukt kan je ook gewoon je techniek op peil houden zodat je klaar bent voor betere tijden. Zo kan je oefenen op je instrument of je productieskills bijschaven." 

Zijn er slechte gewoontes die dreigen de overhand te nemen?

"Zinloze YouTube filmpjes en Wikipediamarathons waar je toch niets van onthoudt zijn de vijand. Alsook moet je goed opletten dat je na een Skype-café met vrienden niet alleen blijft verder drinken. Tegelijkertijd moet je je alcoholresistentie in vorm houden voor het (hopelijk) post-corona feest. Edward Pitteljon heeft daarvoor ‘t Verdriet van België al een keer of 5 keer gekuist. Leven in ‘t vooruitzicht!"

Tips van Lowie: 

 • YouTube: 
  • My Mechanics restaureert antieke tools. Te bekijken voor je je huis begint te kuisen. 
  • CaspianReport legt de wereld uit via geopolitiek. Redelijk onafhankelijk voor iemand die in een politiestaat woont.
  • Alles van Jack Stauber, “How was the view from the shelf, did you believe in yourself?”
 • Boeken:
  • Jan Arends Lunchpauzegedichten, zoals Wim Helsen het zei: zodanig depressief dat het grappig wordt.
  • Jorge Borges Ficciones, als je niet van lezen houdt dan trekt dit boek je er volledig in. De beste kortverhalen ooit geschreven. De literatuur zoals Book of the New Sun van Gene Wolfe of Gravity’s Rainbow van Thomas Pynchon verwijzen vaak naar Borges. Klassieker!
  • Vladimir Majakovski’s Wolk in een Broek is hilarisch en prachtig. Hij zoekt o.a. ruzie met de zon omdat die het waagt harder te schijnen dan hemzelf. Fun fact; Majakovski zou ooit een tunnel naar de vrouwengevangenis hebben gegraven. Om ‘mede revolutionairen te bevrijden’. Giggedy giggedy.
  • Mervyn Peake’s Gormenghast is geschreven door een maffe tekenaar. Compleet absurd en prachtig geschreven.
 • Muziek: 
  • Matrix stuurt je gratis hun publicaties, tape muziek in vlaanderen is mijn favoriet. Er zit ook steeds een CD bij.
  • Bestel plaatsjes bij Cherry Picker’s webwinkel. 
 • Radio: gezien iedereen tijdens deze quarantaine media uitspuwt zoals nooit tevoren kan het moeilijk zijn om te kiezen naar wat je luistert. Laat Villa Bota’s Coronatapes voor jou kiezen, mixtapes van bekende artiesten tot gepassioneerde slaapkamer DJ’s.

Heb jij ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur dan een mailtje naar michielathetentrepot.be