Griet Vangaever (25) is productiemedewerker bij Het Entrepot en organiseert samen met illustrator Frieke Verlé creatieve kunstkampen met hun organisatie Het Witte Doek.

Wat doe jij met de gewonnen/verloren tijd?

"Ik zie mijn vrienden elke avond op onze Skype-cafés. Normaal werk ik vaak ’s avonds dus heb nog nooit zo veel tijd gehad om af te spreken. Nog een neveneffect van veel thuis te zijn: ik let veel meer op details in ons huis. Daarom ben ik ons huis aan het herinrichten en onze verbouwing aan het afwerken."

Ben je net creatiever of niet? 

"Frieke en ik zijn - onder de naam Het witte doek - artistieke opdrachten aan het maken voor kinderen, die ze thuis kunnen uitvoeren. Zo hopen we een beetje een oplossing te kunnen bieden voor ouders die thuis opgesloten zitten met hun kinderen. Check zeker onze Facebookpagina!"

Verveel je je soms? Hoe uit zich dat?

"Dat valt mee. Ik probeer mijn dagen te vullen met werk, skype-cafés, online manillen en koken. Er is altijd wel iets te doen. Mijn todo-lijst is heel lang. Het voelt wel vreemd om niets te organiseren of te plannen. Dit is voor mij normaal dagelijkse kost. Nu organiseer ik skypero’s (skype apero's), skype cafés, online diavoorstellingen van absurde weetjes een beetje vanalles om de meeste van mijn momenteel technisch werkloze vrienden te entertainen."

Welke slechte gewoontes dreigen de overhand te nemen?

"Ik praat heel veel tegen m'n kat, Ida. Dat is op zich al raar, maar je moet weten dat m'n kat potdoof is. Het meest confronterende is misschien wel dat als ik niet oplet ik de hele dag door aan het aperitieven ben. Bovendien heb ik m'n steunzolen in mijn pantoffels gestoken. Dat zegt veel."

Tips van Griet:

  • YouTube: Standaard Koekhandel en Cooking With Dog. Dat laatste is een kookprogramma dat ik leerde kennen na mijn reis naar Japan, toen ik Japans wilde leren koken. 
  • Docu’s bekijk ik voornamelijk via vrt.nu en vice. Daar is altijd wel iets te vinden.
  • Artistiek kleurboek: kunstenaar en curator Laurens Mariën maakte een artistiek kleurboek met bijdrages van tientallen kunstenaars. Ook volwassenen kunnen er zich uren mee bezighouden. Download, print, kleur in en deel via je sociale media!
  • Boek: Zelfs nu maak ik te weinig tijd om te lezen. Mijn favoriete boek is Het Kaartenhuis van Danielewski, maar om dat boek uit te lezen zouden we een nog langere lockdown nodig hebben. Momenteel ben ik De Meeste Mensen Deugen van Rutger Bregman aan het lezen. Dat boek werd mij aangeraden toen ik aan de goedheid van de mens begon te twijfelen na alle hamstertaferelen.
  • Krant: Ik heb nu tijd om elke dag rustig de krant te lezen. Een meerwaarde!
  • Podcast: Als je echt de tijd hebt om te luisteren dan heb je ook meer tijd voor een theatrale podcast ervaring. Dan zijn El Tarangu, BobDe Bourgondiërs, Het Hart Van Napoleon en De Zonnekoning aanraders. Als ik op de fiets zit luister ik graag naar ted talks en gurls talk.  
  • Eten: Sinds kort kan je online bestellen bij Lokaalmarkt. Zo kan je nog steed winkelen bij lokale boer. Nog takeaway-tips: Tête Pressée, Oliver Streetfood en Hermanus.

 

Heb je ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur een mailtje naar michielathetentrepot.be.