Davy Denduyver (27) is grafisch ontwerper en art director met een atelier in De Tank. Je kent hem natuurlijk van zijn design voor URB-festival en Open Ateliers in De Tank. Naast zijn werk als ontwerper heeft hij ook zijn eigen kledingmerk Lost In The World en is hij medeoprichter van Studio Dada

​Wat doe jij met de gewonnen/verloren tijd?

"Ik blijf zoveel mogelijk werken, dit is hét moment om passieprojecten (eindelijk) af te ronden en aan nieuwe te beginnen. Daarnaast anticipeer ik op de terugkeer naar het normale leven en het feit dat er dan (hopelijk) een enorme toestroom aan projecten zal zijn. Ik heb ook eindelijk mijn nieuwe portfolio website afgewerkt. Als ik niet aan het werk ben, dan ruim ik zo’n 10 keer per dag mijn appartement op."

Ben je net creatiever of niet?

"Met Lost In The World, mijn kledingmerk, ben ik de laatste tijd bewuster aan het inzetten op content los van de kledij zelf. Storytelling via elke mogelijkheid. Net voor de lockdown had ik ook mijn eerste stagiaire ooit, die digital storytelling studeert, dus dat was onze main focus nu. In deze periode blijft dat zo, maar moeten we er anders mee omgaan en zijn de mogelijkheden een stuk beperkter. Beperkingen pushen creativiteit, so I’ll say yes. Op freelance vlak is dit het moment voor passieprojecten, waarin ik altijd mezelf push om te experimenteren met nieuwe technieken en stijlen."

Verveel je je soms? Hoe uit zich dat?

"Our work is never over - Kanye West."

Wat mis je het meest?

"Een inkomen, en duidelijkheid over de steun van de overheid voor zelfstandigen in de creative sector. On a personal level: het gevoel dat niet alles meer kan en je de personen die je wil zien, niet kan zien. Net voor de lockdown zat ik 5 weken noodgedwongen thuis met een lumbago, voor iemand die er normaal niet weg te slaan is, begin ik mijn bureau/studio wel te missen."

Voor wat heb je nu tijd?

"Animal Crossing op Nintendo."

 

Tips van Davy: 

 • YouTube: For those into boze muziek, hate5six is het beste youtube kanaal ooit. IN__SIGHT is ook fantastisch, en heeft net een nieuwe aflevering met Benjamin Edgar, your favorite creative’s favorite creative.
 • Streaming: VICE heeft een reeks 'House of Dang' over Johnny Dang, een gekke juwelier die all grills maakte voor zowat elke rapper ooit. 
 • Docu’s: Tijdens de lockdown heb ik samen met mijn vriendin Hip-Hop Evolution bekeken op Netflix. Tiger KingDe Vlucht van Ronnie en Very Ralph staan ook klaar. Terwijl ik dit typ heeft Nike net een docu The Story of Air Max: 90 to 2090 over Air Max sneakers online gegooid ter ere van Air Max Day.
 • Boeken
  • Liggen klaar om te lezen: Monster: The Autobiography Of An LA Gang Member - het H8000 Hardcore boek - Hurricanes van Rick Ross - Dat ene boek over Elon Musk - My Thoughts Exactly van Lilly Allen. 
  • Wat ik altijd ga aanraden: de biografie van Gucci Mane, Shoe Dog van Phil Knight en Eleven Rings van Phil Jackson. 
 • Magazines: Een beetje beroepsmisvorming als art director, maar altijd veel magazines. 032c blijft de aanrader.
 • PodcastsAndy J Pizza Creative Career Path is een podcast die ik niet genoeg beluister. Throwing Fits is de beste podcast ooit, een bende idioten die gigantische kleding-nerds zijn en daar over heen en weer roepen. Op nationaal vlak doet Zwart-Wit De Podcast coole dingen, met The Way Up interviewen ze (for lack of better words) ondernemers van over heel België en verschillende branches.
 • Eten/drinken: Ik kocht begin dit jaar een slowjuicer en dat was één van de beste aankopen die ik ooit deed. 
 • MuziekBaby Keem ligt hier heel veel op. De nieuwe The Weeknd LP ook. 

Heb je ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur een mailtje naar michielathetentrepot.be