Aïsha Baert (22) is studente aan VIVES Hogeschool Brugge en al twee jaar lid van jongerenplatform Soundcast (Concertgebouw Brugge). Tijdens de quarantaine heeft deze creatieve chaoot plots een giga gat in haar planning en knutselt dan thuis maar wat verder. Gelukkig vond Aïsha tussen het knutselen door nog de tijd om haar acht top-tips met ons te delen: 

1. Musiceren kan je leren 
"Zeeën van tijd? Hét moment bij uitstek om een (nieuw/ander) instrument te leren spelen! Na lange tijd aan mijn gitaar vastgekluisterd te zitten, heb ik beslist om piano te leren spelen en mezelf een exemplaar van Roland aan te schaffen. Nu al een van de betere beslissingen die ik in deze “corontaine" heb genomen."

2. Opera voor beginners 
"L’Opéra National de Paris heeft enkele opera-parels gratis en voor niets online geplaatst. 
Ideaal en goedkoop om je eindelijk eens aan opera te wagen! Zelf helemaal fan van trouwens!"

3. Mixtape 
"De bezoekjes aan Cherry Picker Record Store moeten helaas worden uitgesteld, maar de mannen van Brugges meest aangename platenwinkel maken dagelijks mixtapes om je vingers bij af te likken. 
Een minstens even goed idee is om zelf wat playlists te maken, de platenkast alfabetisch op volgorde te zetten, of te dansen op de hitjes uit de tijd van je ouders."

4. Boeken
"Clichématig, maar niets gaat boven een goed boek. Momenteel ben ik bezig in Volt, de nieuwste van Roderik Six. Aanrader!"

5. Podcast
"De podcasts van Klara hebben steevast mijn voorkeur, maar ik luister minstens even graag naar ZIGO."

6. Go for a walk
"Niets gaat boven een stevige wandeling. Die 10 000 stappen zet je niet in je woonkamer (tenzij je een loopband hebt natuurlijk). 
Ah en neem gelijk een zak mee, een paar handschoenen of een afvaltang indien je die in je bezit hebt en ruim de berm op, de bospaden etc. 
Het nuttige aan het aangename koppelen? Het kan zelfs in coronatijden!"

7. Potten en pannen
"Er bestaan aangenamere dingen dan gaan winkelen in deze periode, maar laat het net een mooie kans zijn om dingen zelf te maken en nieuwe recepten uit te proberen. Geen desserts meer in huis? Zelf pudding, chocomousse en zoetigheden bereiden kan je in een handomdraai. Op mijn lijst? Een aantal dingen van “Tasty” (het kanaal op zich is trouwens ook bingewatchwaardig, zelfs al heb je geen zin om te koken)."
 

 

8. Bezoek eens een museum (virtueel)
"Als je dan toch maar op je laptop zit te scrollen en jezelf suf zoekt op het wereldwijde web: Heel wat musea kun je online bezoeken (inclusief weetjes over de werken). Zelf deed ik al een virtueel bezoekje aan het Rijksmuseum en Musée d’Orsay en eerlijk: het stelde niet teleur!"

 

 

Heb je ook tips om het beste te maken van de quarantaine? Stuur dan een mailtje naar michielathetentrepot.be