125 jaar geleden schreef een Tsjechisch componist, Antonín Dvořáks, zijn 9e symfonie “Uit de nieuwe wereld”. Hij was net aangekomen in New York, zijn nieuwe wereld, en had kennisgemaakt met de Afro-Amerikaanse negrospirituals en met de Indiaanse liederen. Zijn Negende schreef deze ‘tijdelijke Amerikaanse immigrant’ als ode aan zijn nieuwe verblijfplaats. Je proeft de Amerikaanse couleur locale, maar er klinkt ook altijd de typisch Tsjechische combinatie van levenslust en nostalgie die Dvořáks muziek zo onweerstaanbaar maakt.

Wil jij net als Dvořáks alles achterlaten en vertrekken naar een “nieuwe wereld”? Waarom zou je dat doen? Wat moet voor jou zeker mee? Wat laat je achter? Hoe mag die nieuwe wereld er voor jou uitzien? 

Heb je zin om met een groepje jongeren van jouw leeftijd met muziek, beeld en woord creatief te werken rond jouw idee over ‘De Nieuwe Wereld’? Dan is het project ‘Young Curators’ iets voor jou. Het traject bestaat uit inspirerende workshops en eindigt met een toonmoment voor publiek. Alles onder leiding van inspirerende coaches en kunstenaars. 

Young Curators is een initiatief van Concertgebouw Brugge, Het Entrepot en Musica - Impulscentrum voor Muziek, met Dvořáks Negende symfonie “Uit de nieuwe wereld” als inspiratie.

Schrijf je nu in!