Toonmoment #3 - Slotweekend

  • Vrijdag 14 september van 19u tot 23u
  • Zaterdag 15 september van 10u tot 18u
  • Zondag 16 september van 10u tot 18u

Van 23 augustus tot 16 september verblijven drie kunstenaars in de Tank om er samen met de permanente residenten te werken aan een tentoonstelling. De kunstenaars lossen elkaar wekelijks af en krijgen zo niet alleen de verantwoordelijkheid over hun eigen werk, maar ook over dat van hun voorganger. Hoewel het thema van de Brugse triënnale, Liquid city, zijn plaats heeft op de tentoonstelling, ligt de focus van de Tankestafette op fragiliteit en onderzoek. De kunstenaars bieden een intiem perspectief aan waarbij de contrasten tussen vloeibaar en vast, tijdelijk en eeuwig, en huiselijk en unheimlich onderzocht worden.

Linde Dumolein: De transformatie van boter

Linde Dumolein (°1995) studeerde Vrije Kunsten aan het KASK in Gent en werkt voornamelijk rond de plastische kwaliteiten van voedsel. In een groot deel van haar recente werk speelt de transformerende eigenschap van boter een cruciale rol. Ook tijdens de Tankestafette laat Dumolein vrachten boter aanrukken.

Tineke Bacqué: Een voortuin, een gevel, een landschap

Net zoals Dumolein studeerde Tineke Bacqué (°1990) Vrije Kunsten aan het KASK. Haar schilderijen verglijden vaak in installaties en omgekeerd. Een voortuin, een gevel en een landschap zijn haar fetisj tijdens de Tankestafette. In een reeks installaties gaat ze dieper in op de fictie die de tijdelijke realiteit van de passant mee vormgeeft.

Sibran Sampers: Kadasterplannen en boerenwormkruid

Sibran Sampers (°1991) studeerde Kunstwetenschappen aan de UGent en Autonome Vormgeving aan het KASK. In zijn beeldend en performatief werk tracht hij controle uit te oefenen op tijd en omgeving. De geschiedenis en de natuur krijgen op die manier vaak een prominente plaats. In De Tank gaat Sampers aan de slag met kadasterplannen en boerenwormkruid.

Gelijkaardige events

Er zijn geen activiteiten gepland.