Het Entrepot neemt opnieuw deel aan Brugge Foto, en vroeg aan Tim Theo Deceuninck om een tentoonstelling samen te stellen in de expohal van De Tank: 'Between Reality and Perception'.

In zijn fotografisch werk vertrekt Tim Theo Rex (Aartrijke, 1992) steeds vanuit de daad van het fotograferen zelf. Ieder beeld verlangt een engagement tot hetgeen het representeert. Bijgevolg plaatst de fotografie hem in een directe relatie tot zijn onderwerp en omgeving, op de grens tussen het virtuele en het reële.

Tim Theo combineert verschillende analoge technieken en verandert zijn camera’s op een manier die autonomie geeft aan de fysieke en chemische reacties die aan de basis liggen van het fotografisch beeld. Door elementen van het landschap tussen de lens en het negatief te plaatsen, lichtlekken toe te laten, de ontwikkeling te forceren… voegt hij verschillende lagen van perceptie toe.

Anderzijds vereist fotograferen altijd een actie. De fotograaf komt tussen in het landschap en wordt acteur in zijn eigen decor. Met ‘Between Reality and Perception’ toont Tim Theo een onafgewerkte reeks foto’s die de waarachtigheid van de perceptie in vraag stellen. Wat betekent de waarneming wanneer het autonome fotografische proces de realiteit verandert op een manier waarop het oog het nooit zou zien? Is de waarheid eerder een kristal dat schijnt in je hand of een vloeistof die je doet verdrinken?

Te bezichtigen telkens van donderdag tot zondag van 14u tot 18u / Gesloten op 8, 24, 25 en 31.12 en op 1.1
Gratis toegang. Begeleid bezoek met de fotografen op zo 3.12 om 14:00.

Tegelijkertijd loopt in De Tank ook 'Sur/Faces'. Deze expo onderzoekt de portret- en landschapsfotografie en het gebied waar beide genres elkaar vinden: in een documentair verhaal of in een fictieve evocatie van de Amerikaanse cultuur. Met fotografie van Tim Richmond, Isabelle Pateer, Arber Sefa en Florence Vandenbussche. Een organisatie van Academie Brugge DKO en 44 Gallery.

Meer info over Brugge Foto