HUIDIGE RESIDENTEN // CURRENT RESIDENTS

Alice Vanderschoot (1989) woont en werkt in Brugge. Ze behaalde in 2013 haar master in de Vrije kunsten aan KASK Conservatorium in Gent. Het werk van Alice begeeft zich tussen dat van een beeldhouwer en een scenograaf. Ze haalt vaak kleurrijke, en soms cartooneske objecten uit hun context en reconstrueert ze in een andere, blanco omgeving. Zo wordt de kijker door middel van nieuwe connotaties en associaties op het verkeerde been gezet.

Frieke Verlé (Brugge, 1990) studeerde Illustratie aan het KASK in Gent. Haar manier van werken is intuïtief, maar wel aan de hand van de basiselementen van het tekenen: kleur en lijn, met grote nadruk op het handmatige. Voor haar composities gaat Frieke soms te rade bij de oude meesters, en leert bijvoorbeeld van de lijnstructuren in de werken van Rembrandt. Haar illustraties begint ze na de schetsfase eerst in verf uit te werken, waarna een zoektocht van laag tot laag op gang komt. De uiteindelijke illustratie komt stilaan tot stand doordat ze delen weghaalt en toevoegt om een evenwicht te vinden tussen chaos en rust.

Hans Demeulenaere (Oostende, 1974) leeft en werkt in Brugge. Afgestudeerd aan LUCA School of Arts in Gent. Centraal in het onderzoek van Hans Demeulenaere staat de manier waarop we architecturale objecten en meubels binnen een sculpturale realiteit kunnen beleven. Soms kan deze manier van beleven gebaseerd zijn op een ‘reflecterende’ verwerking van de objecten, anderzijds op de verandering vanwege kleine toevoegingen of aanpassingen. Tegelijkertijd stelt de reeks sculpturale objecten ook het ‘presenteren’, het ‘tentoonstellen’, en meer bepaald de tentoonstellingsarchitectuur in vraag. Waar wordt het object sokkel? Waar wordt het een deel van een sculptuur? En waar wordt het tenslotte zelf een sculptuur?

Sam Vanroose (Brugge, 1991) studeerde Industrieel Productontwerpen, is leerkracht Technologie en STEM in twee Brugse scholen en zelfstandig ontwerper. Hij werkt liefst zo breed mogelijk werken en mij zich niet specifiek toe op één ontwerpgebied. Eerder laat hij zich voortdurend uitdagen door heel uiteenlopende projecten. Met nieuw materialen, nieuwe technieken, nieuwe processen, alles valt te maken. Dat gaat in zijn werk van metalen sculpturen, structuren en frames over meubilair en design, tot standen, decoratie en aankleding en longboards.

GEWEZEN RESIDENTEN // FORMER RESIDENTS

2016: Carolina van Eps (COL) - working on Delirium

Carolina van Eps is an independent artist of movement , which she expresses in activities of research, dancing, creating, teaching, as well as an organizer of events on art. Carolina is a dancer of the District University of Bogotá (Col) and Master of the Royal Academy of Fine Arts of Belgium in Brussels for the programs Art in Public Space (AEsP) and the Institute superior of Arts and Choreography (ISAC ). Living between Colombia and Belgium her practice consists of various projects that form a multidisciplinary mix of video art, happening, relational art, dance, choreography, performance and intercultural dialogue.

About Delirium: Delirium is an installation that includes movement and sound. This project is a research into the states that the body reaches with the eruption of voice as another body movement.

DE VOORBIJE JAREN WERKTEN TIENTALLEN RESIDENTEN IN HET ENTREPOT. ONS ARCHIEF WORDT BINNENKORT DAN OOK VERDER UITGEWERKT. NOG EVEN GEDULD.

EEN OVERZICHT VAN ALLE INTERNATIONALE RESIDENTEN IHKV CUT THE CRAP VIND JE HIER AL.